In een onzekere periode, zoals tijdens een scheiding, heb je behoefte aan duidelijkheid. Er verandert een heleboel en ook op financieel vlak breekt vaak een lastige periode aan. Helaas brengt een scheiding altijd kosten met zich mee. Er moet nou eenmaal veel geregeld worden en advocaten en mediators kosten veel geld. Het uurtarief van de gemiddelde advocaat of mediator ligt rond de €200,- per uur. Voor de meeste mensen is dit heel veel geld. Daarnaast heb je als cliënt vaak weinig grip op het aantal uren dat een advocaat aan het werk is. Hierdoor kunnen de uiteindelijke rekeningen fiks tegenvallen. Dit is natuurlijk wel het laatste waar je op zit te wachten.

Vast tarief

Het is een stuk prettiger om te weten waar je aan toe bent. Vandaar dat wij een prijsafspraak hebben gemaakt met de advocatenkantoren die bij ons zijn aangesloten. Zij zijn bereid om alimentatiezaken en scheidingen op te pakken tegen een vast tarief. Zo weet iedereen precies waar die aan toe is en komt niemand voor vervelende verrassingen te staan. De kosten van de scheiding kun je heel precies incalculeren en bij alimentatiezaken is het kosten/batenplaatje meteen een stuk duidelijker.

Toevoeging bij vast tarief

Kom je in aanmerking voor een tegemoetkoming van de overheid in de kosten van de advocaat of mediator (een toevoeging), dan wordt hier rekening mee gehouden en wordt het vaste tarief hierop aangepast. De advocaat of mediator kan samen met jou bekijken of je hiervoor in aanmerking kunt komen of niet.

Extra kosten

In het tarief zijn een aantal extra kosten niet meegerekend. Dit zijn kosten voor derden. Het gaat dan bijvoorbeeld om griffiekosten. Dit is een bedrag dat je aan de rechtbank moet betalen voor het starten van een procedure. Ook kan het zijn dat er uittreksels van het bevolkingsregister nodig zijn. Ook deze zijn voor eigen rekening.

Hulp tegen laagste uurtarief

Vaste tarieven bieden we nu enkel aan voor familierechtszaken. Wij kunnen andere zaken echter wel oppakken tegen het laagste uurtarief. Dit is tevens ook mogelijk bij familierechtszaken wanneer dit de voorkeur heeft boven een vast tarief. Meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.