Ontvang je alimentatie? Hou dan in de gaten dat je niet te weinig krijgt. Sowieso moet de alimentatie ieder jaar geïndexeerd worden, maar daarnaast kunnen sommige veranderingen in jouw situatie of die van de ex er ook voor zorgen dat je een verhoging van de alimentatie zou kunnen krijgen.

Wanneer alimentatie verhoging?

Er zijn een aantal veranderingen die ervoor kunnen zorgen dat er sprake is van een verhoging van de alimentatie.

  • Verandering van inkomen
    Ga jij minder verdienen of gaat jouw ex juist meer verdienen, dan is dit een belangrijke wijziging van de draagkracht. Dit betekent in veel gevallen dat er een verhoging van de alimentatie mogelijk is.
  • Omgangsregeling
    Gaat het om kinderalimentatie, dan kan een verandering van de omgangsregeling ook een reden zijn om de alimentatie te verhogen. Zijn de kinderen vaker bij jou dan afgesproken, dan is er verhoging vaak wel mogelijk.
  • Samenwonen, trouwen of geregistreerd partnerschap
    Gaat de ex samenwonen, dan heeft dit geen effect op de kinderalimentatie. Het kan daarentegen wel effect hebben op de partneralimentatie. Trouwen of het aangaan van een geregistreerd partnerschap kunnen op zowel kinder- als partneralimentatie van invloed zijn.

Hoe krijg ik een verhoging van de alimentatie?

Natuurlijk kun je in goed overleg met de ex tot nieuwe afspraken komen. Helaas lukt dit lang niet altijd. Als het om geld gaat is overleggen toch vaak heel lastig. Wil de ex nergens aan meewerken en heb je wel een goede reden voor een verhoging, dan kan dit geregeld worden via een advocaat. Voor je een advocaat inschakelt is het heel belangrijk om te bekijken of het kosten/batenplaatje interessant is.

Vast tarief alimentatie verhoging

Onze advocaten zijn wat kosten betreft heel helder en werken tegen het vaste tarief van 1.495,-. Hiervoor vragen zij de gegevens op bij de ex, maken zij een alimentatieberekening en dienen dit in bij de rechtbank, waar zij de berekening verdedigen en ervoor zorgen dat jij hier zo goed mogelijk uitkomt. Is er sprake van een samengesteld gezin, dan is de situatie complexer en geldt er een toeslag van 500,-. Al deze prijzen zijn inclusief de BTW. Zo weet je precies waar je aan toe bent en kun je ook bekijken binnen hoeveel tijd je de advocaatkosten weer zal hebben terugverdiend.

Contact

Wil je in contact komen met een goede advocaat bij jou in de buurt, die werkt tegen een vast tarief? Neem dan vrijblijvend contact op met onze juridische medewerkers. Zij helpen je graag verder.