Scheiden kan op verschillende manieren. Wil je samen om tafel om de scheiding te regelen, dan kun je kiezen uit het inzetten van een gezamenlijke advocaat of het inschakelen van een mediator. Maar wat is nou eigenlijk het verschil.

De aanpak

Een mediator en een advocaat doen eigenlijk hetzelfde, namelijk het regelen van de scheiding. Het verschil zit hem voornamelijk in de aanpak. Een advocaat registreert, een mediator bemiddelt. Zo is een advocaat vaak zakelijker dan een mediator en wordt er bij een mediator aan tafel meer onderhandeld, terwijl bij een advocaat de juridische feiten de hoofdrol spelen. Zijn er complexe financiële vraagstukken, dan kan een advocaat hier over het algemeen beter mee uit de voeten dan een mediator. Moeten er daarentegen afspraken worden gemaakt over de kinderen, dan valt dit weer onder het specialisme van een mediator.

Advocaat-mediator en gecertificeerde mediators

Alle mediators waar wij mee samenwerken zijn advocaat-mediators of gecertificeerde mediators. Zij hebben alle kennis en kunde in huis om jullie te helpen bij de scheiding. Daarnaast beheersen zij de gespreks- en onderhandelingstechnieken die nodig zijn om samen tot goede afspraken te komen. Bijkomend voordeel is dat zij er zelf voor zorgen dat de scheiding bij de rechter wordt ingediend. Dit is bij de prijs inbegrepen. Dit is iets wat gewone mediators normaal gesproken niet zelf kunnen en waar een advocaat aan te pas moet komen. Dit zorgt dan weer voor extra kosten. Door het inschakelen van één van onze  advocaat/mediator of gecertificeerde mediators weet je zeker dat je door een deskundig persoon wordt geholpen. Het enige dat jullie nog moeten doen is het kiezen van de manier van aanpak. Gaan jullie voor een zakelijke, juridische behandeling van de advocaat of vinden jullie het prettiger om, onder leiding van een mediator, te onderhandelen over de te maken afspraken.

Keuze

Hebben jullie hulp nodig bij de keuze tussen mediaton en een advocaat, dan helpen wij daar graag bij. Aan de hand van jullie verhaal kunnen onze juridisch medewerkers goed inschatten welke weg jullie het beste kunnen bewandelen. Vervolgens brengen wij jullie in contact met de juiste persoon bij jullie in de buurt.