Naast scheiden via een advocaat kun je ook kiezen voor mediation. Dit een wat persoonlijkere manier van uit elkaar gaan, waarbij het juridische aspect wat minder zwaar meespeelt. Bij mediation gaat het vooral om overleggen en het helder krijgen van elkaars belangen en behoeften. Mediation heeft alleen kans van slagen als jullie hier allebei aan mee willen werken.

Iedereen mag zich mediator noemen

Het vinden van een goede, betrouwbare mediator is niet gemakkelijk. Iedereen mag zich namelijk mediator noemen. Het is geen beschermde term. Hierdoor komen veel mensen terecht bij zogenaamde “mediators” die geen opleiding op dit gebied hebben gehad en niet goed weten waar ze mee bezig zijn. Dit zorgt vaak voor veel problemen. Wil je in contact komen met een goede, gespecialiseerde mediator die wel alle kennis heeft die nodig is, dan helpen wij je graag verder. Wij hebben altijd iemand bij jouw in de buurt zitten, die jullie tegen een vast tarief kan helpen.

Kinderen of geen kinderen

Voor een mediator is het belangrijk om te weten of er kinderen bij de scheiding betrokken zijn. Zijn er kinderen, dan moeten er namelijk aanzienlijk meer afspraken gemaakt worden. Denk daarbij aan de omgangsregeling en de kinderalimentatie. Daarom hanteren onze mediators verschillende vaste tarieven voor mensen met, en mensen zonder kinderen. Kies hieronder jouw situatie, dan krijg je alle informatie die nodig is om jullie verder te helpen:

Mediation zonder kinderen

Mediation met kinderen