Scheiden is niet makkelijk. Het is soms lastig om tot goede afspraken te komen. Wie kan er in de woning blijven wonen? Hoe verdelen we de inboedel? Er komen heel wat vragen voorbij waar jullie samen een oplossing voor moeten zien te vinden. Kunnen jullie nog redelijk met elkaar overleggen, maar vinden jullie het moeilijk om tot concrete afspraken te komen, dan kan mediation uitkomst bieden.

Wat is mediation?

Bij mediation gaan jullie samen om tafel onder leiding van een mediator. De mediator begeleidt het gesprek en zorgt ervoor dat dit in goede banen wordt geleid. Daarnaast weet een mediator precies wat er allemaal geregeld moet worden. Er wordt niet gestreden om juridische standpunten, maar gesproken over de belangen van beide (ex-)-partners. Vaak lukt het via mediation om samen tot goede afspraken te komen, waardoor ook de verstandhouding goed kan blijven.

Welke mediator?

Iedereen mag zich mediator noemen. Het is geen beschermde term. Hierdoor zitten er veel “mediators” tussen die geen opleiding tot mediator hebben gehad en geen idee hebben waar ze mee bezig zijn. Om deze reden werken wij alleen met advocaat-mediators en gecertificeerde mediators. Zo weten wij zeker dat zij de juiste kennis in huis hebben om jullie goed te kunnen helpen bij de scheiding. Het inschakelen van één van onze advocaat-mediators of gecertificeerde mediators heeft nog een ander voordeel. (Gecertificeerde)  mediators moeten na het maken van alle afspraken een advocaat inschakelen om de uiteindelijke stukken in te dienen bij de rechtbank. Normaal gesproken rekenen mediators die geen advocaat zijn, extra kosten om deze stukken via een advocaat in te dienen bij de rechtbank. Bij ons is dit bij de prijs inbegrepen.

Vast tarief mediation

Onze mediators regelen jullie scheiding van a tot z voor het vaste tarief van €1.695,- inclusief btw.  De mediator begeleidt jullie om tot goede afspraken te komen, maakt eventueel berekeningen, zet alle afspraken in een convenant en zorgt voor het indienen bij de rechtbank.

Zelfstandig ondernemer

Ben je zelfstandig ondernemer dan gelden deze vaste tarieven helaas niet, aangezien een scheiding dan veel complexer is. Natuurlijk kunnen we je wel in contact brengen met de juiste persoon om hierbij te helpen, zodat die samen met jou kan bekijken wat ze voor je zouden kunnen doen.

Mediator in de buurt

Wij hebben een groot netwerk van mediators in heel Nederland. Zo zit er altijd een specialist bij jullie in de buurt. Willen jullie in contact komen met een goede mediator, die tegen een vast tarief de scheiding kan regelen? Neem dan gerust even contact op met onze medewerkers. Aan de hand van jullie verhaal kunnen zij jullie in contact brengen met de juiste persoon bij jullie in de buurt.