Als jullie de knoop hebben doorgehakt en hebben besloten te gaan scheiden komt er heel wat op je af. Er moet natuurlijk heel veel geregeld worden. Daarnaast brengt een scheiding vooral op financieel gebied veel onzekerheid met zich mee. Wie blijft er in het huis? Kom ik straks wel rond?

Het is belangrijk om goede afspraken te maken om hier samen zo goed mogelijk uit te komen. Is overleggen niet meer mogelijk, dan kun je hiervoor eenzijdig een advocaat inschakelen. Deze behartigt jouw belangen. Maar het prettigste is het  als jullie in goed overleg uit elkaar zouden kunnen gaan. Op die manier voorkom je ruzie, kom je tot goede afspraken en kun je de advocaatkosten binnen de perken houden.

Kosten beperken

Om de kosten zo laag mogelijk te houden kunnen jullie zelf al de nodige afspraken maken. Zo kunnen jullie alvast nadenken over alles afspraken die gemaakt moeten worden, zoals de verdeling van de inboedel, de financiën en overleggen wie van jullie in het huis zal blijven wonen. Vervolgens kunnen jullie een advocaat inschakelen om de scheiding op gezamenlijk verzoek verder te regelen.

Scheiden op gezamenlijk verzoek tegen vast tarief

Zijn jullie het eens over de verdeling en andere praktische zaken, dan kunnen jullie samen naar één advocaat. Deze kan de scheiding op gezamenlijk verzoek voor jullie regelen voor een vast bedrag. Zo weten jullie precies waar jullie aan toe zijn en komen jullie niet voor verrassingen te staan. Hebben jullie geen kinderen, dan betalen jullie  €1.295,-. Dit tarief is inclusief de BTW.

Uw scheiding indienen

Voor dit vaste tarief van €1.295,- regelt de advocaat de scheiding. Zij stellen aan de hand van jullie afspraken de juiste juridische documenten op en dienen deze in bij de rechtbank. Er vinden geen onderhandelingen meer plaats. Aansluitend wordt de scheiding ingeschreven bij de burgerlijke stand.

Altijd iemand in de buurt

Wij hebben een netwerk van advocaten door heel Nederland. Zo zit er altijd wel een goede echtscheidingsadvocaat bij jullie in de buurt, die tegen een vast tarief de scheiding kan regelen.
Willen jullie in contact komen met een advocaat die tegen een vast tarief werkt? Vul dan het contactformulier in of bel ons op 088-6002809 . Onze medewerkers zullen jullie vragen beantwoorden en kijken welke advocaat het meest geschikt is voor jullie zaak.

Zelfstandig ondernemer

Ben je zelfstandig ondernemer dan gelden deze vaste tarieven helaas niet. Dit komt doordat scheidingen waar ondernemers bij betrokken zijn vaak een stuk complexer zijn. Er moet op financieel en fiscaal vlak veel meer gebeuren. Natuurlijk kunnen we je wel in contact brengen met de juiste persoon om hierbij te helpen, zodat die samen met jou kan bekijken wat ze voor je zouden kunnen doen.