Gaan jullie uit elkaar, dan moet er heel wat geregeld worden. Hebben jullie kinderen, dan is het extra belangrijk om de verstandhouding zo goed mogelijk te houden en ervoor te zorgen dat de kinderen zo min mogelijk last hebben van de scheiding.

Ouderschapsplan

Kunnen jullie nog goed met elkaar overleggen, dan kunnen jullie samen alvast een ouderschapsplan opstellen. Hierin maken jullie alle afspraken over de kinderen. Hierbij kun je denken aan de omgangsregeling, wat te doen in de vakanties, studiekosten en de kinderalimentatie.

Overige afspraken

Naast het ouderschapsplan zullen er duidelijke afspraken moeten komen over de verdeling van de inboedel, de financiën, pensioenen en de woning. Zitten jullie op één lijn en lukt het om samen een pakket van afspraken te maken, dan kun je daardoor heel wat kosten uitsparen. De advocaat hoeft in dat geval jullie afspraken alleen nog op de juiste manier op papier te zetten en de scheiding in te dienen bij de rechter. Dit heet scheiden op gezamenlijk verzoek.

Scheiden op gezamenlijk verzoek

Hoeft er dus geen overleg meer plaats te vinden en hebben jullie samen alle afspraken op papier gezet, dan kan onze advocaat de scheiding regelen voor het vaste tarief van 1895,-. Dit is inclusief de BTW.

Advocaat in de buurt

Wil je in contact komen met een goede advocaat bij jouw in de buurt, die kan werken voor dit vaste tarief? Wij helpen je graag verder en laten je vrijblijvend even bellen door de juiste persoon.

Zelfstandig ondernemer

Ben je zelfstandig ondernemer dan gelden deze vaste tarieven helaas niet. Scheidingen waarbij één van de partners een onderneming heeft zijn vaak een stuk complexer. Dit vooral omdat er op financieel en fiscaal gebied veel meer geregeld moet worden. Natuurlijk kunnen we je wel in contact brengen met de juiste persoon om hierbij te helpen, zodat die samen met jou kan bekijken wat ze voor je zouden kunnen doen.