Heb je te maken met een scheiding of wil je iets veranderen in de alimentatie? Dan kun je het beste een advocaat of mediator inschakelen die is gespecialiseerd in het familierecht. Familierecht wordt ook wel personen- en familierecht genoemd. Dit rechtsgebied houdt zich bezig met huwelijk, scheiding, alimentatie en alle andere zaken die te maken hebben met familiebetrekkingen.

Een gespecialiseerde advocaat/mediator weet precies wat er allemaal geregeld moet worden. Welke mogelijkheden er zijn en hoe je dit het beste aan kunt pakken. Zo weet je zeker dat alles zo goed mogelijk geregeld wordt.

Een toevoeging

Soms is het mogelijk om een tegemoetkoming in de kosten van de advocaat of mediator krijgen. Dit heet een toevoeging. Of je hiervoor in aanmerking komt hangt af van de hoogte van jouw inkomen. Kom je hiervoor in aanmerking, dan betaal je alleen een eigen bijdrage. De overheid betaalt de rest van de advocaat/mediationkosten. Onze advocaten en mediators zullen altijd even samen met jouw bekijken of je hier wellicht voor in aanmerking komt. Dit scheelt toch behoorlijk in de portemonnee.