Willen jullie samen de scheiding in gang zetten, maar lukt het niet om samen tot afspraken te komen? Ook dan kunnen jullie samen terecht bij de advocaat. Dit heet scheiden op gezamenlijk verzoek zonder overeenstemming.  De advocaat gaat samen met jullie alle punten doorlopen en kan jullie adviseren over de financiële consequenties van de te maken afspraken. Er moet veel geregeld worden. Denk daarbij aan:

  • alimentatie
  • verdeling van de inboedel en financiën
  • verdeling van de schulden
  • pensioenen
  • huisdieren

Alle nodige punten zullen de revue passeren. De advocaat kan daarbij de verschillende mogelijkheden goed voor jullie op een rij zetten en ook inzichtelijk maken welke financiële consequenties bepaalde afspraken voor jullie zullen hebben.

Waarom scheiden op gezamenlijk verzoek?

Als jullie samen naar één advocaat gaan verloopt de scheiding sneller, prettiger en voordeliger dan als jullie allebei een advocaat in de arm zouden nemen. Door samen om tafel te gaan voorkom je een vechtscheiding. Dit scheelt een hoop geld en ergernis, maar zorgt er ook voor dat de verstandhouding geen schade oploopt.

Vast tarief

De scheiding regelen op gezamenlijk verzoek zonder dat er overeenstemming is kan voor het vaste tarief van €1.695,- inclusief BTW. Onze advocaten begeleiden jullie van a tot z in de scheiding. Zij helpen jullie om samen goede afspraken te maken, zetten deze op de juiste manier op papier en dienen de scheiding uiteindelijk in bij de rechter. Zo weten jullie zeker dat jullie goede afspraken hebben gemaakt en dat alles goed geregeld is.

Advocaat in de buurt

Zoeken jullie een goede advocaat in de buurt, dan helpen wij jullie graag verder. Als je contact opneemt met onze juridisch adviseurs bekijken zij welke advocaat jullie het beste kan helpen. Deze zal vervolgens geheel vrijblijvend contact leggen om te bekijken wat zij voor jullie kunnen betekenen.

Zelfstandig ondernemer

Is één van jullie zelfstandig ondernemer, dan kan onze advocaat jullie helaas niet helpen tegen het vaste tarief. Dit komt doordat een scheiding een stuk complexer wordt op het moment dat er een onderneming bij betrokken is. Natuurlijk kunnen we je wel in contact brengen met de juiste persoon om hierbij te helpen, zodat die samen met jou kan bekijken wat ze voor je zouden kunnen doen.