Ben je uit elkaar en heb je samen kinderen? Dan heb je, als verzorgende ouder, recht op kinderalimentatie. Hierbij maakt het niet uit of jullie waren getrouwd, samenwoonden of eigenlijk verder helemaal geen relatie hadden. Als biologische ouder heb je nou eenmaal een onderhoudsplicht. Wil je alimentatie gaan ontvangen, maar wil de ex nergens aan meewerken? Of hebben jullie mondeling een afspraak gemaakt, maar houdt de ex zich hier niet aan? Dan is het verstandig om de alimentatie officieel te laten regelen via een advocaat.

Wat doet de advocaat?

De advocaat zal de financiële gegevens van de ex opvragen en aan de hand hiervan berekenen wat er aan kinderalimentatie betaald zal moeten worden. Het is vervolgens aan de ex of deze hiermee akkoord gaat of zelf ook een advocaat in de arm neemt. Uiteindelijk wordt de alimentatie bekrachtigd door de rechter en heb je daarmee een rechtsgeldig document waarmee je ook kunt vorderen als de ex onverhoopt niet betaalt.

De kosten

Het inschakelen van een advocaat brengt wel de nodige kosten met zich mee. In sommige gevallen (bij een laag inkomen) kom je wellicht in aanmerking voor een toevoeging. Dit is een tegemoetkoming in de kosten vanuit de overheid. In dat geval betaal je zelf alleen een eigen bijdrage en betaalt de overheid de rest. Kom je niet in aanmerking voor een toevoeging, dan zou je normaal gesproken de advocaat per uur moeten betalen. Dit betekent een hoop onzekerheid over de uiteindelijke kosten. Ieder telefoontje of mailtje wordt immers in rekening gebracht. Het is niet prettig om niet precies te weten waar je aan toe bent. Gelukkig hebben wij hiervoor een oplossing.

Vast tarief

Onze advocaten zijn wat kosten betreft heel helder en werken bij een alimentatiezaak tegen het vaste tarief van 1.495,-. Hiervoor vragen zij de gegevens op bij de ex, maken zij een alimentatieberekening en dienen dit in bij de rechtbank, waar zij de berekening verdedigen en ervoor zorgen dat jij hier zo goed mogelijk uitkomt. Is er sprake van een samengesteld gezin (zijn er ondertussen nieuwe partners/kinderen), dan is de situatie complexer en geldt er een toeslag van 500,-. Al deze prijzen zijn inclusief de BTW. Zo weet je precies waar je aan toe bent en kun je ook bekijken binnen hoeveel tijd je de advocaatkosten weer zal hebben terugverdiend.

Zelfstandig ondernemer

Ben je zelfstandig ondernemer dan gelden deze vaste tarieven helaas niet. Dit komt doordat het maken van berekeningen een stuk complexer wordt als er een eigen bedrijf meespeelt. Natuurlijk kunnen we je wel in contact brengen met de juiste persoon om hierbij te helpen, zodat die samen met jou kan bekijken wat ze voor je zouden kunnen doen.

Contact

Wil je hier meer over weten, dan helpen wij je graag verder. Onze juridische medewerkers nemen vrijblijvend contact met je op en gaan samen met jou bekijken wat de mogelijkheden zijn. Ook brengen ze jou graag in contact met een goede advocaat bij jou in de buurt, die tegen het vaste tarief kan werken.