Hebben jullie al duidelijke afspraken over de kinder- of partneralimentatie? Of is er een beschikking van de rechter? Dan kan dit aangepast worden als er een wijziging van omstandigheden is. Betaal je alimentatie en daalt je inkomen, dan heeft dit effect op jouw draagkracht en heb je dus een goede reden om de alimentatie te gaan verlagen. Ontvang je alimentatie en gaat de ex meer verdienen, dan kun je een verhoging van de alimentatie krijgen.

Verlaging of verhoging alimentatie

De één is de ontvanger van de alimentatie, de ander de betaler. Dit betekent dat jullie tegengestelde belangen hebben. Voor meer informatie over jouw situatie kun je terecht op de meer inhoudelijke pagina’s: Alimentatie verhoging en Alimentatie verlaging.

Hoe regel je een alimentatie wijziging?

Natuurlijk kun je proberen om in goed overleg tot een nieuwe afspraak te komen. Ga samen om tafel om te kijken welk bedrag redelijker zou zijn. Helaas is goed overleg vaak ver te zoeken als het om geld gaat. Wil jij een wijziging, maar wil de ex hier niet aan meewerken, dan kun je een advocaat in de arm nemen om hier actie in te ondernemen. Hierbij is het kosten/batenplaatje natuurlijk doorslaggevend. Via onze advocaten weet je in ieder geval precies waar je qua kosten aan toe bent. Het vaste tarief voor een alimentatiezaak is 1.495,- inclusief de BTW. Is er aan één van beide kanten sprake van een samengesteld gezin, dan geldt een toeslag van 500,-.

Is het zinvol?

Twijfel je of het in jouw geval zinvol is om actie te ondernemen wat betreft de alimentatie? Neem dan gerust even contact op met onze medewerkers. Zij kunnen samen met jouw bekijken of de kosten zullen opwegen tegen wat het op zal leveren.

Zelfstandig ondernemer

Ben je zelfstandig ondernemer dan gelden deze vaste tarieven helaas niet. Dit komt doordat het maken van berekeningen een stuk complexer wordt als er een eigen bedrijf meespeelt. Natuurlijk kunnen we je wel in contact brengen met de juiste persoon om hierbij te helpen, zodat die samen met jou kan bekijken wat ze voor je zouden kunnen doen.